Zaterdag 30 september 2023 - Terschuur

Schuurverkoop

Het is zaterdag 7 oktober voor de laatste keer rommelmarkt in één van de schuren achter de woning van Gert van Putten aan de Eendrachtstraat 31 in Terschuur. Voor die tijd zijn er nog verkoping op zaterdag 30 september van 9.30 tot 11.30 uur. Nadat eerder al de schuur was gesloten waar korfbalvereniging Revival verkopingen hield, gaat nu ook de schuur dicht waarin vanaf het begin van de coronatijd rommelmarkten zijn gehouden, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Hervormde Gemeente in Zwartebroek en Terschuur. De kerk bepaalt vervolgens aan welk doel het geld wordt besteed.
De schuren aan de Eendrachtstraat 31 zijn verkocht of worden binnenkort van de hand gedaan. Ook de schuren die er nu nog staan, worden gesloopt, om plaats te maken voor een wijk met zo'n honderdtwintig nieuwbouwwoningen en een school.
Rita Mastenbroek, die als een van de negen vrijwilligers betrokken is bij de schuurverkoop, vertelt dat er van alles te koop is. Het gaat zaterdag 7 oktober niet alleen om meubels, maar ook om kop en schotels, cd's, een kinderwagen, een complete zonnebank en kleding, om maar enkele artikelen te noemen. Verder zijn er streekproducten en 'hebbedingetjes' te koop. Net als koffie en thee, met zelfgebakken lekkernijen erbij. Voor kinderen staat een springkussen klaar, een spel en er is snoep te koop. Rita Mastenbroek: ,,Dan hebben we, niet te vergeten, ook nog een oliebollenkraam. En je kunt een krentenbrood, fruitmand, een boodschappenkarretje of -mand winnen.'' De schuur moet uiteindelijk leeg, maar er is nog geen vervangende ruimte gevonden. De laatste rommelmarkt in de schuur, op zaterdag 7 oktober opent de deuren om 9.30 uur. Om 14.00 uur is het voorbij, dan gaat alles in de aanbieding. Voor korfbalvereniging Revival is het op die dag ook de laatste rommelmarkt. ,,Dan sluiten ze ook. We gooien uiteindelijk niets weg. Voor wat overblijft, vinden we een bestemming'', zegt Mastenbroek.

Categorie

Rommelmarkt

Wanneer

Zaterdag 30 september 2023 van 9:30 tot 11:30

Entreekosten

Gratis

Waar

  • Schuurverkoop
  • Eendrachtstraat 31
  • 3784KA Terschuur, Gelderland
Laatst gewijzigd 2 maanden geleden
door H. Mastenbroek-Berculo

Ook in deze buurt

Zaterdag 2 december

Verkooploods Kerkpleinmarkt Barneveld

Rommelmarkt
Van Zuijlen van Nieveltlaan, Barneveld
Zaterdag 9 december

BrocanteRoutePutten

Rommelmarkt
Bato'sweg, Putten
Zaterdag 9 december

Rommelmarkt-Minimarkt

Rommelmarkt
Groen van Prinstererlaan, Barneveld

Hippe Bengeltjes Tweedehands Baby-& Kinderkleding

Kledingwinkel
Platanenlaan 21 (Achterom), Nijkerk

Terre des Hommes Amersfoort

Tweedehandswinkel
Kamp 79, Amersfoort

Vintage Friends

Shop in shop
Textielweg 10, Amersfoort

Crea-mien

Brocante
Halvinkhuizerweg 84, Putten