Vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 - Bennekom

Pop-up boekenmarkt Bennekom

De pop-up boekenmarkt van Huib History Books gaat vrijdag 31 maart weer van start. "Tijdens de winterstop hebben we de boel omgegooid. De romans zijn meer in de spotlight gezet en er staan veel meer op de schappen. Ook is het aantal boeken over de Eerste en Tweede Wereldoorlog flink uitgebreid", vertelt organisator Huibert van Verseveld uit Bennekom.

De markt op de Dorpsstraat 19 in Bennekom heeft circa 45.000 tweedehands boeken. "We hebben na de laatste pop-up eind vorig jaar meer dan 20.000 boeken gedoneerd aan minibiebs, instellingen en kringlopen in de omgeving", gaat Van Verseveld verder. Hiervoor in de plaats zijn meer dan 25.000 nieuwe titels gekomen. "De winkel heeft een metamorfose ondergaan, doordat we verschillende thema's hebben omgewisseld."

Ook deze keer is de pop-up te vinden in het voormalige pand van Modehuis Woudstra tot juli. De eerstvolgende editie is vrijdag 31 maartvan 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag 1 april van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn onder meer thrillers, romans en boeken over spiritueel, fantasy, planten en dieren, kunst, creatief, landen, sport, koken en geschiedenis. Ook zijn er meer dan 2500 kinderboeken. Cd's, lp's, dvd’s en spelletjes liggen ook op de tafels. De speciale afdeling met exemplaren over de WOI en II beslaat ruim 5.000 titels.

Ook de door Van Verseveld zelf uitgegeven dagboekenreeks ‘Mijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Elst (Utr.)is te koop. Het eerste deel is het dagboek van Johannes van Kooten en het tweede die van Henk Honders. Zij woonden in Elst en waren vrienden, maar beleefden de Tweede Wereldoorlog ieder op hun eigen manier. Binnenkort verschijnt deel 3. Hierin staan de resultaten van zijn jarenlange onderzoek naar het vliegtuig dat op 3 februari 1943 neerstortte in de buurt van zijn geboortedorp en verhalen van (oud-) Elstenaren over de oorlog. Van Verseveld presenteert op woensdag 5 april om 19.00 uur het nieuwe boek in Het Bestegoed aan de Tabaksweg 20 in Elst. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Op de pop-up boekenmarkt kan een en groot deel van de boeken voor volwassenen worden aangeschaft voor € 2.50 per stuk of 5 voor € 10.00. Bijzondere exemplaren zijn per stuk zijn geprijsd. Kinderboeken zijn € 1.50 per stuk of 10 voor € 10.00. Aan de muren hangt kunst. Cd's, lp's, dvd’s en spelletjes liggen ook op de tafels.Ondanks alle prijsstijgingen zijn de prijzen op de pop-up gelijk gebleven aan die van vorig jaar.

Hou voor actuele informatie https://www.facebook.com/people/Huib-History-Books-Boekenmarkt in de gaten.
Meer informatie? Huibhistorybooks@gmail.com

Wanneer

Vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 van 10:00 tot 16:00

Entreekosten

Gratis

Waar

Georganiseerd door

Ook in deze buurt

Zaterdag 6 en zondag 7 april

Rommelmarkt 6 en 7 april

Rommelmarkt
Edeseweg, Bennekom
Zaterdag 6 april

Rommelmarkt Manege Voorwaarts Kootwijkerbroek

Rommelmarkt
Essenerweg, Kootwijkerbroek
Zondag 14 april

Rommelmarkt Slagwerkgroep Excelsior Deest Horssen

Rommelmarkt
Grotestraat, Deest

Kringloopwinkel de Bromtol

Tweedehandswinkel
Eikenlaan 3, Bennekom

Pelgro's kringloop

Kringloopwinkel
Achterbergsestraatweg 27, Rhenen

Pelgro's kringloop

Kringloopwinkel
Achterbergsestraatweg 25, Rhenen

Snuffelschuurdoorwerth

Tweedehandswinkel
Bentincklaan 6, Doorwerth